Tennisvereniging Hoog-Op bestaat meer dan 45 jaar en vormt de grootste sportvereniging van Opmeer en omstreken. Momenteel telt de vereniging circa 600 leden die het hele jaar door kunnen tennissen op acht verlichte, kunstgras tennisbanen en drie padelbanen. De vereniging is opgericht in 1974.

De missie van de vereniging is het stimuleren en faciliteren van de tennissport in de gemeente Opmeer voor een zo breed mogelijke doelgroep. Dat betekent dat er plek is voor zowel de prestatieve als de recreatieve tennissers van alle leeftijden. De banen, het park en kantinebeheer wordt vrijwel geheel uitgevoerd door eigen vrijwilligers. Door vele commissies worden jaarlijks vele activiteiten georganiseerd: tennislessen, clubkampioenschappen, interne wintercompetitie, Open Toernooi, externe voorjaars- en wintercompetitie, racketavonden en meer.

Vanaf april 2017 is Baars Tennisschool actief als tennisschool op de banen van T.V. Hoog-Op in Opmeer. De komende jaren richten T.V. Hoog-Op en Baars Tennisschool zich op het aanbieden van een diverse activiteiten op de tennisbanen (en padelbanen) van de vereniging, zodat er door huidige leden meer getennist (en padel gespeeld) wordt. Meer informatie over T.V. Hoog-Op in Opmeer is te vinden op de website.