Berend Opdam

  Na een fijne samenwerking tijdens de opleiding tot tennisleraar voegde Berend Opdam zich aan het trainersteam van Baars Tennisschool. Graag stelt hij zich aan u voor.

  Hoe ben je met Baars Tennisschool in aanraking gekomen?
  “Ik heb in mijn laatste jaar op het CIOS in Haarlem stage gelopen, via Paul van der Knaap, bij Ruud in Groet. Baars Tennisschool en T.V. Groetincke gaven mij de kans om daar mijn tennisleraar skills verder te ontwikkelen. Na een aantal weken stage te hebben gelopen, bood Ruud aan om het trainersteam van Baars Tennisschool te komen versterken. Het heeft vervolgens nog even geduurd, voordat ik er echt bij was. Maar vanaf half 2018 hoor ik echt bij het team.”

  Wat zijn je sterke punten als trainer?
  “Mijn sterke punten als trainer zijn dat ik enthousiast ben tijdens het lesgeven, waardoor ik mijn leerlingen probeer te motiveren maar vooral een leuk en leerzame tennisles te bezorgen. Door mijn CIOS verleden en tegenwoordig student op de ALO, heb ik veel lesgeefervaring op gedaan. Mede door deze opleidingen kan ik het niveau van een leerling redelijk snel inschatten en daarop een passende oefening bedenken.”

  Wat zijn je hobby’s naast tennisles geven?
  “Mijn hobby’s naast het lesgeven zijn natuurlijk zelf tennissen. Ik mountainbike af en toe nog wel eens in het Schoorlse bos (alleen als het mooi weer is). Verder ga ik nog iedere dag naar school en ben ik daar ook druk mee bezig.”

  Hoe zie je jouw toekomst als trainer bij Baars Tennisschool voor je?
  “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen op het gebied van lesgeven in de tenniswereld met een leuk en enthousiast trainersteam, die we nu hebben. Het lijkt mij ook leuk om als trainer van Baars Tennisschool tennisevenementen te organiseren waardoor er meer plezier in tennis ontstaat bij jonge en/of oude leden op verschillende clubs.”