Dan Schelhaas

    Dan Schelhaas is trainer bij HTC Den Helder. In het voorjaar van 2015 ging HTC Den Helder de samenwerking met Baars Tennisschool aan. Hiermee voegde Dan zich bij het trainersteam van de tennisschool. Nog steeds is hij te vinden op de tennisbanen van HTC. Tijd om nader kennis te maken.

    Hoe ben je tennisleraar geworden?
    “Van jong af aan heeft de tennissport mijn interesse gewekt. Ik tennis al vanaf mijn vijfde en stond geregeld op de tennisbaan. Na jarenlang zelf getraind en toernooitjes gespeeld te hebben was het punt daar dat ik zelf niet meer beter werd. Op dat moment ben ik gaan les geven.

    Ondertussen geef ik ruim 9 jaar les en mag zeggen dat ik ervaring heb op zowel grote clubs als kleine “dorpsclubjes”. Mijn A-licentie heb ik in 2010 gehaald in Houten. Op dit moment staat de B-licentie in de planning, echter tot op heden ben ik hier nog niet aan toe gekomen.

    Ik heb les gegeven bij onder andere Tie Breakers in Amsterdam, ‘t Zijpken in Schagerbrug, Artur Hoornsracketcentrum in Beverwijk, TC Nieuwe Niedorp, TC Jirsnum in Eernum en bij de Vliegende Hollanders in Amstelveen. Op dit moment geeft ik les bij Julianadorp en sta ik bij HTC Den Helder en Sluis 1 (namens de tennisschool) waar ik met veel plezier lessen verzorg en iedereen wil laten zien hoe leuk de tennissport is!”