Hans Fleijsman

  Hans Fleijsman is zeer actief in de Maak Kennis Met Tennis lessen, dubbelspeltrainingen en groepstrainingen bij diverse clubs waar Baars Tennisschool les geeft. In 2019 voegde hij zich bij het team en voelt zich als een vis in het water.

  Hoe ben je met Baars Tennisschool in aanraking gekomen?
  “Ik ben met Baars Tennisschool in aanraking gekomen, nadat ik rondgevraagd heb welke tennisschool in de kop van Noord-Holland goed staat aangeschreven. Heel vaak kwam de naam van Baars Tennisschool naar voren. Ik heb vervolgens Ruud gebeld en na een heel goed gesprek nodigde Ruud mij uit om een keer langs te komen. Na een zeer goed gesprek mocht ik meteen de baan op om Ruud inzicht te geven van mijn manier van lesgeven. Aangezien ik in Limburg een overvol lesschema had, en het seizoen daar van januari tot en met november loopt, was het niet zo eenvoudig om de overstap naar Baars Tennisschool te maken. Het was voor mij belangrijk om mijn leerlingen goed achter te laten. Toen dat rond was kon ik aan Ruud doorgeven dat de overstap gemaakt kon worden.”

  Wat zijn je sterke punten als trainer?
  “Mijn sterke punten als trainer zijn dat ik heel methodisch werk, uitga van de mogelijkheden die ik zie bij de leerlingen, rekening hou met de wensen van de leerlingen, heel veel waarde hecht aan techniek, balcontrole, voetenwerk, tactiek (rekening houdend met de vaardigheden van de leerlingen), focus, mentale weerbaarheid. Ook kom ik graag bij wedstrijden kijken zodat ik kan zien waar verbeterpunten liggen die ik dan tijdens de trainingen kan invoegen. Tot slot vind ik dat ik het mooiste vak mag uitoefenen dat er bestaat. Ik vind iedere training die ik geef nog steeds een feestje!”

  Wat zijn je hobby’s naast tennisles geven?
  “Naast het geven van tennisles heb ik niet echt hobby’s in de zin van hobby’s hebben. Ik vind eigenlijk heel veel dingen heel leuk. Je zou dus ook kunnen zeggen dat ik dan heel veel hobby’s heb.”

  Hoe zie je jouw toekomst als trainer bij Baars Tennisschool voor je?
  “Voor dit moment geef ik met veel plezier trainingen bij HTC Den Helder en TV ‘t Zand. Daarnaast geef ik dubbelspeltrainingen in Schagen. Afgelopen seizoen heb ik dit al met veel plezier mogen doen en ik kan niet wachten op de start van het volgende seizoen.

  Ik geniet van de samenwerking met Ruud, Kees, Marloes en alle andere collega’s die ik ondertussen ontmoet heb. De professionele manier van werken, maar ook het enthousiasme waarin ik mijzelf herken motiveren mij om elke training weer alles uit de kast te halen om zodoende alle leerlingen beter te maken, maar ook om mijn enthousiasme voor de tennissport op iedereen over te brengen.

  Voor mij zou ‘een kers op de appelmoes van der Valk’ zijn om naast het geven van de trainingen ook jonge en onervaren trainers te begeleiden en te adviseren om een zo goed mogelijke trainer te worden. Tennistrainer zijn is een fantastisch beroep, maar ook een heel specialistisch vak.”