Kees Bosma

  Kees Bosma is sinds januari 2018 planner en administratief medewerker bij Baars Tennisschool. Graag stelt Kees zich aan je voor.

  Hoe ben je met Baars Tennisschool in aanraking gekomen?
  “Ik ben met Baars Tennisschool in aanraking gekomen via de sociale media. Zoals alom bekend in de regio is Baars Tennisschool niet alleen actief op de tennisbaan, maar zeer zeker ook op Facebook. Via die weg is er ook de vacature voor een ‘administratief medewerker’ gecommuniceerd. Van de vacature raakte ik gelijk enthousiast en heb ik direct de telefoon opgepakt. Ik had natuurlijk kunnen weten dat Ruud op de baan aan het les geven was, maar toch nam hij op. Met het geluk aan mijn zijde dat hij net voor een regenpauze aan de kant zat heb ik Ruud in een kleine 10 minuten kunnen spreken over de vacature en mijn enthousiasme kunnen tonen. De volgende dag kreeg ik gelijk een uitnodiging voor een gesprek en drie dagen later zaten we met elkaar om tafel.”

  Welke werkzaamheden ga je voor Baars Tennisschool uitvoeren?
  “De werkzaamheden die ik bij Baars Tennisschool uitvoer zijn met name gericht op de administratie en planning. Baars Tennisschool geeft op veel tennisparken aan honderden tennissers les. Hierbij is het plannen van de lessen een grote logistieke uitdaging. Dat houd in dat ik voor aanvang van het tennisseizoen voornamelijk bezig ben om alle opgegeven tennisfanaten een passend tijdsstip en eventueel passende groep aan te bieden. Wanneer het lesseizoen aanvangt zijn mijn werkzaamheden meer gericht op de financiële administratie. Daarnaast begeleid ik samen met Ruud het zo gehete ‘Maak Kennis Met Tennis’ programma. Dit programma is voor de mensen die altijd al eens de interesse hebben gehad om een balletje te willen slaan, zonder lid te hoeven zijn van een vereniging. Voor slechts €25 of €35 kunnen zij onder begeleiding van een Baars Tennisschool trainer kennis maken met de sport.”

  Wat zijn je hobby’s?
  “Om werkzaam te kunnen zijn bij Baars Tennisschool heb je natuurlijk wel de passie voor tennis nodig. En dat heb ik zeker. Vanaf mijn twaalfde ging ik tennis combineren met veldvoetballen en sindsdien is de passie voor tennis alleen maar gegroeid. Na een voorste kruisbandblessure te hebben opgelopen in het seizoen 2014-2015 heb ik na mijn operatie ervoor gekozen niet meer actief op het voetbalveld te staan en volledig voor het tennis te gaan.

  Niet alleen tennis is mijn grote hobby, maar sport in het algemeen is mijn hobby. Dit heeft ook geresulteerd in het volgen van de studie ‘Sportmanagement en gezondheid’ op de Hanzehogeschool te Groningen. Die opleiding heb ik in 2011 afgerond en sindsdien zet ik die opgedane kennis vooral in als vrijwilliger bij diverse sportverenigingen. Zo heb ik met aantal vrienden de zaalvoetbal tak van v.v. D.W.O.W. in Wieringerwerf opgericht, waarbij ik de ledenadministratie op mij heb genomen, ben ik lid van de activiteitencommissie van diezelfde moederclub en organiseer ik nu al een aantal jaar het DODO tennistoernooi bij T.C. de Maaier.”

  Hoe zie je jouw toekomst als werknemer bij Baars Tennisschool voor je?
  “Ik zie mijn toekomst bij Baars Tennisschool heel positief tegemoet. Baars Tennisschool is nog steeds een heel jong bedrijf en de groei die het bedrijf de afgelopen jaren doormaakt is enorm. Ik hoop samen met Ruud en de trainers van Baars Tennisschool diezelfde groei de komende jaren door te zetten met als grootste doel sportend Nederland verslaafd te laten maken aan tennis! Voor mij persoonlijk hoop ik, samen met Ruud, richting te kunnen geven aan dit doel en nog meer ondersteuning te kunnen bieden aan de tennisverenigingen door middel van nieuwe en innovatieve programma’s. Wanneer wij als Baars Tennisschool dit doel samen nastreven zie ik mij voor vele jaren en met veel plezier bij Baars Tennisschool werken.”