Wim Hogervorst

  Tennistrainer Wim Hogervorst was geen onbekende in de tennissport. Eerder gaf hij al lessen bij Baars Tennisschool. Vanaf eind 2018 voegde hij zich opnieuw aan het team en geeft weer vol enthousiasme tennisles.

  Hoe ben je met Baars Tennisschool in aanraking gekomen?
  “Ik kwam met Baars Tennisschool in aanraking toen ik wilde gaan stagelopen bij Ruud. Ik zat toen op het CIOS en was in opleiding tot tennisleraar. Ik kreeg toen van Ruud de kans om les te gaan geven in Anna Paulowna. Vervolgens ben ik naar Schagen gegaan, omdat ik werd benaderd door Kor Leegstra. Schagen was altijd al de club waar ik graag wilde lesgeven. Het is mijn geboorte- en huidige woonplaats en ik ken vrijwel iedereen op de club. Toen Ruud STC overnam wilde ik graag bij STC Schagen blijven lesgeven en werd ik benaderd om te lesgeven namens Baars Tennisschool.”

  Wat zijn je sterke punten als trainer?
  “Ik kan goed inschatten wat voor persoon voor mij staat. Hierdoor bied ik op de juiste manier de oefenstof aan. Daarnaast ben ik altijd vrolijk en enthousiast.”

  Wat zijn je hobby’s naast tennisles geven?
  “In het weekend vind ik het altijd leuk om de stad in te gaan met vrienden. Daarnaast voetbal ik bij Vesdo in Schagerbrug.  En niet te vergeten het zelf tennissen. Met name het competitie spelen in het voorjaar vind ik erg leuk.”

  Hoe zie je jouw toekomst als trainer bij Baars Tennisschool voor je?
  “Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en ik denk de leerlingen ook. Tennisleraar is een mooie toevoeging naast mijn fulltime baan bij Veko. Ik geef nu twee avonden in de week les en wil dit voorlopig ook nog wel zo blijven doen.”