De bekende trainingsweken van Baars Tennisschool worden ieder jaar op diverse clubs georganiseerd. De dagen worden gevuld met leerzame tennisactiviteiten. Alles rondom tennis staat centraal in deze week.

In het tennisprogramma wordt rekening gehouden met het speelniveau van de deelnemers. Er ontstaan daardoor groepjes voor beginners, half gevorderden en gevorderden jeugd. In alle gevallen is het de bedoeling een hoger tennisniveau te bereiken. De leiding is in professionele handen van een aantal tennisleraren. Het doel is om de jeugd een onvergetelijke tennisweek te bezorgen.

De nadruk tijdens deze week ligt op tennis. Alle deelnemers leren, afhankelijk van hun niveau, alles over techniek en tactiek van het spel. Er wordt ook aandacht besteed aan conditie en mentaliteit.

De weken zijn voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar.

Hoe ziet het programma 2018 eruit? 
De Baars Trainingskampen hebben alle drie de verenigingen dezelfde opzet. De eerste dag wordt kennis gemaakt met de kinderen. Er wordt gekeken naar tennisniveau en op basis daarvan wordt na de middag de inleiding van de groepen bekend. Iedere groep gaat met een eigen trainer aan de slag. Samen worden doelen opgezet, zodat iedere deelnemer op niveau kan trainen.

Op dag twee wordt er fanatiek getraind en hanteren we een aantal groepsopdrachten, waarbij er een mix is van leeftijden en niveaus. Hierdoor ontstaat er een groepsgevoel. De derde dag is een lange dag, want dan blijven de kinderen (vanaf 10 jaar) slapen. Deels wordt dit besteed aan tennisles en deels aan externe activiteiten (buiten het park).

Dag vier wordt afgesloten met een toernooi, waarbij het geleerde in de praktijk wordt gebracht. Het doel is om, naast het maken van plezier, de tennisvaardigheden te verbeteren. Er wordt natuurlijk een goede balans gevonden tussen oefeningen en leuke tennisspelletjes.

Trainingskamp T.V. Hoog-Op
Data: Maandag 30 april (10.00 – 15.00 uur), dinsdag 1 mei (10.00 – 15.00 uur), woensdag 2 mei (10.00 uur incl. overnachting), donderdag 3 mei (tot 11.00 uur)
Jeugd t/m 9 jaar kan woensdag om 21.00 uur opgehaald worden.
Dit trainingskamp staat onder leiding van trainster Marloes Dijkmans. Ook jeugdleden van andere tennisverenigingen mogen deelnemen aan het tenniskamp.
Kosten: € 85 p.p.

Trainingskamp STC Schagen
Data: Maandag 23 juli (10.00 – 15.00 uur), dinsdag 24 juli (10.00 – 15.00 uur), woensdag 25 juli (10.00 uur incl. overnachting), donderdag 26 juli (tot 11.00 uur)
Jeugd t/m 9 jaar kan woensdag om 21.00 uur opgehaald worden.
Ook jeugdleden van andere tennisverenigingen mogen deelnemen aan het tenniskamp.
Kosten: € 85 p.p.

Trainingskamp T.V. Anna Paulowna
Data: Maandag 27 augustus (10.00 – 15.00 uur), dinsdag 28 augustus (10.00 – 15.00), woensdag 29 augustus (10.00 uur incl. overnachting), donderdag 30 augustus (tot 11.00 uur)
Jeugd t/m 9 jaar kan woensdag om 21.00 uur opgehaald worden.
Ook jeugdleden van andere tennisverenigingen mogen deelnemen aan het tenniskamp.
Kosten: € 85 p.p.

Inschrijven:
Om uw kind in te schrijven, stuurt u een e-mail naar [email protected]

Hierin vermeld u:
Naam deelnemer, leeftijd, tenniservaring, telefoonnummer, aan welk trainingskamp (Hoog-Op, STC Schagen of TVAP) je wilt deelnemen. 

Wilt u meer informatie over de trainingskampen? Dan kunt u contact opnemen via [email protected] of 06-55 367 043.

Na inschrijving ontvangt u een factuur. Na betaling van deze factuur is de inschrijving definitief. Kijk voor de inschrijving even naar de algemene voorwaarden. Na inschrijving gaat u namelijk automatisch akkoord met de gestelde algemene voorwaarden.

Baars Trainingskamp bij u?
Het is mogelijk de ‘Baars Trainingsweek/ Trainingskamp’ bij u te organiseren. Wanneer u contact met Ruud Baars opneemt kunnen wij een tennisweek naar uw wensen organiseren. Neem contact op via: 06 55367043 of [email protected]

Heeft u interesse om een Baars Trainingskamp te sponsoren? Er zijn diverse mogelijkheden te bespreken, neem hiervoor even contact op!

Heb je vragen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!