FAQ Maak Kennis Met Tennis

Onder de kopjes staan specifieke vragen vermeld over het ‘Maak Kennis Met Tennis’(proeflessen) programma, deze zijn op alfabetische volgorde gezet.

Aanmeldprocedure
Hoe meld ik mij aan voor het ‘Maak Kennis Met Tennis’ programma?
Aanmelden voor het programma kan via de volgende link: https://www.baarstennisschool.nl/tennistrainingen/maak-kennis-met-tennis/

Ik heb mij aangemeld maar nog niets gehoord, wat kan ik doen?
Soms kan het enkele weken duren voordat we een groepje hebben gevormd en/of op een geschikte dag of tijd kunnen plaatsen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je vragen over jouw aanmelding? Neem dan contact op met monica@baarstennisschool.nl

Benodigdheden
Ik heb geen racket, kan ik een racket lenen?
Gedurende de “Maak kennis met tennis” lessen hebben wij een racket voor jou/jullie te leen.

Moet ik zelf bepaalde materialen meenemen?
Anders dan goede sportkleding(afhankelijk van het weer) en schoeisel hoef je niet mee te nemen. Overige materialen als ballen wordt door Baars Tennisschool verzorgd.

Welke schoenen moet ik aan?
Gedurende de proeflessen volstaan (sport)schoenen met een niet al te grof profiel. Als je in de toekomst lid wilt/gaat worden dan zijn tennisschoenen wel vereist. Indien de lessen in een binnenhal plaatsvind let op dat je dan (sport)schoenen draagt die buiten niet gedragen zijn.

Betekenis
Wat zijn proeflessen?
Proeflessen zijn een beperkt aantal tennislessen, door gelicenseerde tennisleraren verzorgd, zonder dat je lid bent van de tennisvereniging. Dit met als doel om de tennissport en/of de vereniging te ervaren om eventueel in het vervolg lid te worden. In het “maak kennis met tennis” programma kun je 5 proeflessen volgen van uur(afhankelijk van het aantal deelnemers).

Voor wie zijn de proeflessen?
Jong en oud mag deelnemen aan de proeflessen, mits ze de afgelopen 3 jaar geen lid zijn geweest van een tennisvereniging. Vanuit wordt gegaan dat cursisten geen of beperkte ervaring in de tennissport hebben.

Moet ik lid zijn van de vereniging om proeflessen te kunnen volgen?
Nee, je kunt de proeflessen volgen zonder lid te hoeven zijn van de vereniging.

Duur lessenreeks
Hoeveel weken zijn de proeflessen?
Er wordt in totaal 5 weken proefles gevolgd. Gaat een les niet door vanwege (weers)omstandigheden dan wordt deze doorgeschoven naar de volgende week, zie voorwaarden.

Zijn de proeflessen elke week op dezelfde dag en tijd?
Ja, voorafgaand aan de proeflessen wordt een dag en tijd afgesproken waarop elke week de lessen worden verzorgd.

Welke dagen kunnen er proeflessen gevolgd worden?
De proeflessen kunnen worden gevolgd van maandag t/m vrijdag. Ook zaterdag is een mogelijkheid afhankelijk van de vereniging. Let op! Het is niet vanzelfsprekend dat we jou/jullie op jullie voorkeurs dag kunnen plaatsen. Geef daarom een zo ruim mogelijke beschikbaarheid op.

Wordt er in de (school)vakanties ook gelest?
Nee, in de basis wordt er in de schoolvakanties niet gelest. Het kan echter zijn dat de trainer in samenspraak met jullie anders overeenkomt.

Kosten
Wat zijn de kosten voor de proeflessen?
Bij de meeste verenigingen is dit €35 tot €40 voor 5 proeflessen van een uur(afhankelijk van het aantal deelnemers). Kijk voor de exacte kosten op de website van jouw voorkeurs vereniging.

Wanneer moet ik de proeflessen betalen?
Betaling loopt via automatische incasso. Wanneer je bent ingedeeld zal aan het einde van de maand waarin jij je eerste les volgt, het lesgeld worden geïncasseerd. Toestemming geef je hiervoor middels het inschrijfformulier.

Lesgroepje
Met hoeveel personen vinden de proeflessen plaats?
Doorgaans vinden de proeflessen plaats in groepen van 4 tot 5 personen. Het is ook mogelijk om in een grotere groep of juiste kleinere groep deze te volgen. De exacte invulling van de proeflessen zal dan met Baars Tennisschool worden overeengekomen.

Kan ik mij alleen opgeven?
Ja, je kan je zeker ook alleen opgeven! Wij gaan dan voor jou op zoek naar een zo goed mogelijk passend groepje.

Ik heb zelf een groepje vrienden/familie die de proeflessen willen volgen. Komen we dan in hetzelfde lesgroepje?
Wanneer jullie aangeven graag met elkaar de proeflessen te willen volgen dan is het zeker mogelijk om bij elkaar te worden ingedeeld.

Vervolg
De proeflessen zijn (bijna) afgelopen, wat nu?
Baars Tennisschool zal wanneer de proeflessen (bijna) zijn afgelopen contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en van verdere informatie te voorzien. Wil je alvast meer informatie over de vereniging of tennislessen dan kun je deze ook inzien op de betreffende websites. Na doorstart van de seniorenproeflessen worden er vijf gratis lessen aangeboden bij het afmaken van een volledig jaarlidmaatschap door de club.

Ik vind/vond de proeflessen erg leuk en wil graag verder met tennis, hoe nu verder?
Leuk dat je verder wilt met de tennissport! De vervolgstap is om lid te worden van de vereniging waardoor je vervolgens vrij kunt spelen, reguliere tennislessen kunt volgen en deel kan nemen aan interne/externe competities en toernooien. Kun je niet langer wachten om te beginnen, neem dan contact op met monica@baarstennisschool.nl

Voorwaarden
Mag ik de proeflessen ook volgen als ik al lid ben?
Nee, het is niet mogelijk de proeflessen te volgen als lid van de vereniging.

Ik heb al redelijk wat tenniservaring, is dit programma dan wat voor mij?
Nee, over het algemeen is dan het programma niet voor jou. Cursisten die deelnemen aan het programma hebben over het algemeen geen of beperkte ervaring. Het niveau zal dan naar alle waarschijnlijkheid niet aansluiten. Heb je al wel enige tenniservaring neem dan contact op met monica@baarstennisschool.nl voor de mogelijkheden.

Mag ik voor de tweede keer deelnemen aan de proeflessen?
Nee, het is niet mogelijk om twee keer deel te nemen aan de proeflessen. Ben je er nog niet helemaal over uit of je ook daadwerkelijk door wilt na de eerste serie? Neem dan contact op met monica@baarstennisschool.nl

Kan ik een proefles inhalen wanneer ik er één gemist heb?
Nee, het is niet mogelijk een (proef)les in te halen wanneer je deze door omstandigheden hebt gemist.

Ik twijfel of de proefles doorgaat, wat nu?
Neem in dit geval contact op met je trainer, hij/zij kan vertellen of de les daadwerkelijk door gaat. Deze informatie zal je na planning van de proeflessen aan je worden gecommuniceerd.

Wat als de trainer zegt dat de les niet doorgaat, wordt deze les dan ingehaald?
Ja, wanneer de trainer aangeeft dat er door (weers)omstandigheden niet kan worden gelest, wordt deze ingehaald.

Ik kan een keertje niet of ben ziek, wat nu?
Geef dit aan bij je train(st)er. Hopelijk ben je snel weer op de been en kun je de volgende les weer aansluiten.

Staat uw vraag er niet tussen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via monica@baarstennisschool.nl