Jaarverslag Baars Tennisschool 2018

 In Nieuws

Het jaar 2018 was voor Baars Tennisschool op voorhand reeds voorbestemd om een zeer interessant jaar te worden. STC Schagen stelde eind 2017 het vertrouwen in onze organisatie. Kees Bosma tekende als administratief medewerker van deze vereniging een contract en ervaren trainers als Robin van Riel en Raymond Diedericks kwamen ons trainersteam versterken. Zou HTC Den Helder de stormachtige groei van 2017 in 2018 voort kunnen zetten? Bij TV. Hoog-Op werd de pakketbenadering ingevoerd om meer binding met de jeugdleden te krijgen. Hoe zou dit zich het komende jaar ontwikkelen? Zelf verliet Ruud na 5 prachtige jaren het gezellige TV Groetincke om als hoofdtrainer bij STC Schagen aan de slag te gaan.

Kortom! Begin 2018 keek de hele tennisschool uit naar een prachtig jaar vol uitdagingen!

Januari 2018

In januari begon Kees met zijn dienstverband bij Baars Tennisschool. Hij ging Ruud 8 uur per week ondersteunen bij het maken van planningen, nieuwe cursisten informeren en vragen via mail beantwoorden. Twee weken lang genoot Ruud van de relatieve vrijheid, waarna de vrijgekomen tijd alweer ingevuld werd door andere projecten.

Kees deed zijn werk fantastisch en zou in de maanden, die hierop volgden, steeds meer zijn stempel op Baars TS drukken.

Verder werden er in januari vooral veel gesprekken met verenigingen gevoerd. Welke doelstellingen hadden we voor het aankomende jaar voor ogen en wat kan de tennisschool hierin betekenen? Ook werden er de nodige Algemene Ledenvergaderingen bezocht om nog beter te weten, wat er speelde binnen de verenigingen.

Ruud ging in opdracht van de KNLTB met de workshop ‘Scoren met Jeugd’ heel Nederland door en er werd voor het ‘Baars Open’ een samenwerking gezocht met Perry en Fons Rood van Red Games.

 

Februari 2018

Bij TV Hoog-Op introduceerden we de pakketbenadering. Je zit op tennis, in plaats van op tennisles. Ieder jeugdlid zou in 2018 competitie gaan spelen en meedoen aan de diverse tennisactiviteiten, die door de jeugdcommissie georganiseerd zouden worden. Maar niet zonder een goede voorbereiding en daarom organiseerden Baars TS en de jeugdcommissie een competitie-oefen-ochtend. Direct was de impact van deze nieuwe benadering merkbaar. Zevenenvijftig kinderen waren er tijdens deze zeer geslaagde ochtend aanwezig.

Ruud was in februari bezig met zijn laatste maand als hoofdtrainer van TV Groetincke. Na 5 jaar was het tijd voor nieuwe energie en bovendien lag er een mooie job als hoofdtrainer van STC Schagen op hem te wachten. Stan Donker was die nieuwe energie en hij kwam de maand februari al meelopen met Ruud, zodat hij zijn toekomstige cursisten alvast kon leren kennen.

 

Baars TS onderscheidt zich door samen te werken met de verenigingen. Als het goed gaat met de tennisvereniging, gaat het goed met de tennisschool. Wij zetten deze filosofie jaarlijks extra kracht bij door ‘Om Tafel met…’ te organiseren.

De derde editie was wederom erg geslaagd. Kees Bosma hield een inspirerende sessie over toernooien en Cynthia Dekker deelde haar ervaringen als marketingmedewerker met wedstrijdcommissies. Ruud hield een sessie over vrijwilligers met de besturen. Nieuw dit jaar was een gedeelte op de baan, in de vorm van een cardio tennis-clinic door Sven Draper. Onder zijn bezielende leiding werd er een hoop gelachen en gezweet op de banen van STC Schagen.

De voorbereidingen van het jaarlijkse ‘Baars Open’ waren inmiddels in volle gang en dus moest er ook een promofilmpje worden opgenomen. Speciale dank gaat uit naar Rosalie en Olivier Ruiterman voor hun puike acteerprestaties. Bekijk het eindresultaat zelf door op de onderstaande link te klikken: https://www.facebook.com/BaarsTennisschool/videos/

Maart 2018

Het zomerseizoen stond voor de deur! Traditiegetrouw de drukste maand van het jaar. Volop aanvragen voor tennisles, nieuwe cursisten van informatie voorzien en ledenwerving. Het kwam allemaal in deze maand samen. Marloes en Sven waren bij TV Hoog-Op actief met schooltennis, terwijl Yorick de Helderse kinderen liet kennismaken met tennis. Nieuwe aanwinst Robin van Riel ging (zeer succesvol overigens) de basisscholen in Schagen langs, wat leidde tot een zeer geslaagde open dag. Kortom: Gekkenhuis, maar wel vol positieve energie.

 

Maandenlange voorbereidingen kwamen voor Sven Draper en zijn crew ten einde, toen eind maart het ‘Baars Open’ op het programma stond. Het jaarlijkse evenement heeft als hoofddoel om recreatieve jeugdspelers kennis te laten maken met het spelen van toernooitjes. Daarom was iedere deelnemer bij ons winnaar en bestond het randprogramma uit een ware Escape Room.

 

Wim Hogervorst maakte in maart zijn rentree als Baars Tennisschool trainer. Ooit bij onze organisatie als stagiair begonnen en nu als volwaardig trainer doorgegroeid. Hij heeft het afgelopen jaar vol enthousiasme de senioren van STC Schagen les gegeven.

Zoals al eerder vermeld werd, was Robin diverse scholen langs geweest om de mooiste sport ter wereld onder de aandacht te brengen. Dit mondde uit in een zeer geslaagde Open Dag! Dit alles ging niet ongemerkt voorbij, aangezien Schagen FM en het Noord Hollands Dagblad aandacht aan STC besteedden.

Bekijk het verslag van Schagen FM terug door op de onderstaande link te klikken:
https://www.youtube.com/watch

Dit alles zorgde voor een zeer geslaagd debuut bij STC Schagen. Niet alleen mocht de vereniging ruim 45 nieuwe leden verwelkomen. Ook werden er beduidend meer lessen afgenomen en – verschillende nieuwe initiatieven ontplooid.

April 2018
Na 1000 telefoontjes en mailtjes konden alle tennislessen eindelijk weer van start! Raymond Diedericks maakte meteen indruk door zijn enthousiaste manier van lesgeven. Ze werden op zeer warme manier verwelkomd tijdens hun eerste lesweek, door het bestuur van TC Middenmeer.

Bovendien ging Raymond (bijnaam EnergyRay) tijdens het jaarlijkse schooltennis vol energie met de schoolkinderen aan de slag. Dit leverde ruim 15 enthousiaste deelnemers op aan de introductiecursus ‘Maak Kennis met Tennis’.

 

Sportservice Schagen organiseerde een verenigingenmarkt op het Marktplein in Schagen. Uiteraard mocht STC Schagen ook niet ontbreken. Trainers Robin en Ruud stonden gezellig met elkaar te tennissen op een minibaantje, toen een goedlachse jongeman vroeg of hij ook mee mocht doen. Uiteraard mocht dat en het duurde niet lang of er was door de toestroom aan kinderen geen ruimte meer voor de trainers. Zo makkelijk kan het soms dus zijn! Speciale dank gaat uit aan Sportservice Schagen voor de organisatie van dit evenement.

Mei 2018
In de maand mei draaiden de zomerlessen volop. De laatste wijzigingen binnen groepjes werden toegepast en nieuwe leden vanuit de ledenwervingsacties waren ingepland. Een zeer mooie maand qua weer, waardoor er erg weinig uitval was.

Door het hoge aantal inschrijvingen bij verenigingen plus de toestroom van nieuwe proefleerlingen moest Baars Tennisschool snel schakelen. Oud stagiair en afgestudeerd CIOS- er Berend Opdam kwam onze gelederen versterken. Hij ging per direct de proefleerlingen bij STC en HTC onder zijn hoede nemen en deed dat met verve.

 

Eind mei stond voor het tweede achtereenvolgende jaar een trainingskamp bij TV. Hoog-Op op het programma. Kampleidster Marloes en energiebom Sven Draper bleken een gouden duo en organiseerden een kamp om nooit meer te vergeten. De onderstaande foto zegt alles!

Juni 2018

Baars Tennisschool wil graag vernieuwen. Zo organiseerden we in het verleden al eens een Glow-in-the-Dark Event, maar ook deze clubactiviteit past in dit rijtje. Het luilaktoernooi bij T.V. Hoog-Op was een hit! Zo werd er door de jeugd midden in het nacht getennist, een pop-up Escape Room gespeeld en het ontbijt bestond uit hamburgers en worstjes! Melanie en Jolanda van de jeugdcommissie vonden het, gezien de onderstaande foto, in elk geval erg leuk.

 

Naast al het leuke en positieve, wat het afgelopen jaar de revue passeerde, was er ook triest nieuws. Sven Draper moest zijn werkzaamheden als trainer van Baars Tennisschool, vanwege aanhoudende rugklachten staken. Anderhalf jaar heeft het dienstverband van Sven bij Baars TS geduurd, maar in die korte tijd organiseerde hij trainingskampen, het “Baars Open” inclusief Escape Room, het Luilaktoernooi en vele andere leuke clubactiviteiten. Naast zijn meerwaarde op de baan, begreep hij als geen ander hoe de tennissport voor de jeugd kan blijven boeien. Hoewel Sven inmiddels ander werk heeft gevonden, blijft hij als freelancer beschikbaar voor Baars TS voor de organisatie van losse evenementen.

Sven, het ga je goed vriend!

Juli 2018

Nog steeds mooi weer! Kan er dan geen regen meer vallen? Wat een heerlijk tennisseizoen!
Raymond maakte als hoofdtrainer bij TC Middenmeer indruk door zijn energieke verschijning. Hij kwam kijken bij competitiewedstrijdjes en toen hij ook nog eens het tennis-lessers-toernooi organiseerde, kon hij helemaal niet meer stuk. Een mooi voorbeeld hoe belangrijk een trainer kan zijn voor een vereniging.

Het zomerseizoen is altijd de drukste periode van het jaar. Eind juli was dan ook een fijn tijdstip om met de trainers iets leuks te gaan doen. Ervaringen van het afgelopen seizoen onder het genot van een drankje met elkaar uitwisselen.

Yorick Voormanns bleek uiteindelijk de beste golfer te zijn en ging met de allereerste ‘Baars TS Cup’ naar huis. Een erg geslaagde dag met een mooi stel mensen.

 

Eind juli nam Ruud na 6 jaar trouwe dienst afscheid van zijn trouwe Toyota vierwieler. In die periode spraken 6 nieuwe verenigingen hun vertrouwen in Baars Tennisschool uit, werd er een nieuwe huisstijl ontworpen, werd er een geheel op maat inschrijfsysteem ontwikkeld en meer dan 10 trainers aangenomen. Een professionele auto met stickers erop, kon niet langer uitblijven.

 

De afsluiting van een fantastisch zomerseizoen bij STC moest een knaller worden! Daarom organiseerde Baars TS een trainingskamp en regelde het fantastisch weer. Joeri van Gellekom stond weer voor ons klaar om de jeugdige deelnemers kennis te laten maken met Beach Tennis. Tevens stonden de poorten van ‘Tennis- en Padelclub Daalmeer’ wagenwijd voor ons open. Zo leerden we, de fantastische sport Padel kennen.

Augustus 2018

Niet alleen cursisten kunnen zich ontwikkelen bij Baars Tennisschool. Ook trainerstalent bieden we de mogelijkheid om hun talenten te ontplooien. Camiel Tigchelaar meldde zich in de zomervakantie bij Ruud en zette onder zijn begeleiding zijn eerste stappen als tennistrainer. Afgelopen najaar genoten cursisten van TV. Sluis 1 en TC. Middenmeer van zijn enthousiasme.

 

Het jaarlijkse trainingskamp bij TV. Anna Paulowna bleek ook aldaar de afsluiting van de zomervakantie. Met een mooie mengelmoes van deelnemers ging de trainerscrew enthousiast aan de slag. Het trainingskamp was, voor de deelnemers en het trainersteam, een waar tennisfeest. Er werden vriendschappen voor het leven gesmeed. Bovendien was de jeugd een hele week buiten en werd er gesport!

Zaterdag 8 september organiseerde Baars TS, voor de derde maal, het “Zee&Zo Beach Tennis Event”. Deze samenwerking met Joeri van Gellekom, Bas en Jeroen Schut was er eentje om in te lijsten. De maaltijd en de spelen waren allemaal prima verzorgd, waardoor alle deelnemers na afloop lovend waren over de organisatie. Met name Joeri had tijdens het Nationale Kampioenschap Beach Tennis flink lopen werven, waardoor we een flink aantal prominenten op ons evenement hadden. Volgend jaar neemt Marloes Dijkmans het stokje over van Ruud, waardoor de organisatie weer een versie dosis energie krijgt.

 

Oktober 2018

Halverwege oktober weer een reuzenstap voor Baars Tennisschool. TPC Daalmeer stelt het vertrouwen in onze organisatie. Wij kijken enorm uit naar de toekomstige samenwerking, die 1 april 2019 officieel start. Samen met een daadkrachtige voorzitter en gedreven jeugdcommissie gaan we de komende jaren de tennissport in Daalmeer en omgeving op de kaart zetten!

 

Al meerdere jaren waren de dubbelspeltrainingen in Sportcentrum Joop Nijziel volgeboekt. In samenwerking met Sportcentrum de Weyver deden de dubbelspeltrainingen dit najaar Opmeer aan. Stan Donker leerde zijn groep de positionering in het dubbelspel en maakte ze tot echte nettijgers!

Het afgelopen jaar kwamen de trainers van Baars TS weer meerdere keren bij elkaar. Voor een gezellig samenzijn of om van elkaar te leren. Begin maart waren de trainers welkom bij HTC Den Helder, waar Dan Schelhaas en Yorick Voormanns hun visie op lesgeven deelden. Nu was het de beurt aan Marloes Dijkmans en Ruud Baars om zichzelf te presenteren. In een zeer positieve sfeer stelden de trainers zich kwetsbaar op en toonden interesse. Iedereen ging na een gezellige – en leerzame middag voldaan naar huis.

November 2018
Baars Tennisschool heeft als ambitie om de verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het initiatief om de regiotrainingen te organiseren vloeide daaruit voort. Bij veel kleinere verenigingen was er te weinig jeugd om met gelijkgestemden te trainen of deel te nemen aan toernooien. Met de regiotrainingen brachten we gedreven jeugdleden bij elkaar om samen meer te tennissen.

De pilot versie, die bij HTC Den Helder en STC Schagen gehouden werd, bracht 33 enthousiastelingen bij elkaar in een leeftijd van 8 t/m 17 jaar.

November 2018
Baars Tennisschool heeft als ambitie om de verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het initiatief om de regiotrainingen te organiseren vloeide daaruit voort. Bij veel kleinere verenigingen was er te weinig jeugd om met gelijkgestemden te trainen of deel te nemen aan toernooien. Met de regiotrainingen brachten we gedreven jeugdleden bij elkaar om samen meer te tennissen.

De pilot versie, die bij HTC Den Helder en STC Schagen gehouden werd, bracht 33 enthousiastelingen bij elkaar in een leeftijd van 8 t/m 17 jaar.

De trainerscrew van Baars Tennisschool kreeg, met de komst van Ruud van Hees, al een flinke kwaliteitsimpuls. Begin november maakten we bekend, dat ook tennistrainer in hart en nieren Joeri van Gellekom, komt lesgeven namens Baars Tennisschool. Vanaf 1 april 2019 is hij de nieuwe hoofdtrainer bij TV Sluis 1. Naast zijn werkzaamheden voor TC ’t Oghe zal hij 2,5 dag per week beschikbaar zijn voor de leden van Slootdorp.

 

Dankzij een uitstekende relatie met Sinterklaas maakte de goedheiligheid ook dit jaar weer even tijd voor de jeugd van HTC Den Helder. Terwijl trainers Berend en Ruud, met assistentie van jeugdleden Thomas, Thijs en Suze, de jongste jeugd op de baan met een pepernotenclinic vermaakten, zaten Sinterklaas en z’n trouwe assistent in de auto op weg naar Den Helder. Hun act, waarbij de krul van de staf zoek was geraakt, vormde de opmaat voor een zeer geslaagd bezoek. Iedereen was na afloop vol lof over de welbespraakte Sinterklaas en zijn speelse Zwarte Piet.

Het is mijn persoonlijke missie om met gelijkgestemden een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de tennissport in Nederland. Deze positieve bijdrage wordt elk jaar groter en daarom kijk ik met trots en blijdschap terug op het afgelopen jaar.

Ondernemen doe je niet alleen! Daarom wil ik (Ruud) op persoonlijke titel een aantal mensen bedanken, die het afgelopen jaar belangrijk zijn geweest in de ontwikkeling van Baars Tennisschool.

Cynthia Dekker
Je bent een onmisbare schakel in mijn leven en binnen Baars Tennisschool! Vanuit jouw expertise als marketeer kom je met nieuwe inzichten, maar bovenal vind je altijd in jouw drukke leven tijd om naar mijn gewauwel over Baars Tennisschool te luisteren.

Paul en Toos Baars
Zo fijn om thuis te komen. Koppie thee en dan praten over wat er in mijn hoofd zit. Als ik bij jullie vandaan kom zijn mijn gedachten geordend en weet ik welke richting ik op moet.

Kees Bosma
Met gelijkgestemden een positieve bijdrage leveren aan de tennissport. Ik had niet mogen dromen dat jouw komst naar Baars TS zo’n positieve bijdrage aan onze tennisschool en mijn werkdruk zou betekenen.

Yorick Voormanns
Ondanks, of misschien juist door onze verschillende persoonlijkheden, weten we het beste in elkaar naar boven te halen. Naast tennistrainer ben je een kartrekker bij HTC en een zeer waardevolle adviseur binnen Baars TS.

Robin van Riel
In je debuutjaar als Baars TS trainer heb je als verenigingsman bij STC veel indruk gemaakt. Mede dankzij jouw persoonlijke aandacht voor de mensen groeit de vereniging.

Jack, Dan, Yorick, Jeroen, Rowena, Raymond, Marloes, Stan, Wim, Sanne, Ruud, Camiel, Berend, Sven
Trainers van Baars TS, ontzettend bedankt voor jullie inzet op – en naast de baan. Super dat jullie de filosofie van Baars TS uitdragen en tennissend Nederland in de breedte verder helpen.

Esther Veldboer
Esther. Het afgelopen jaar hebben we veel met elkaar te maken gehad. Jij vond het fijn, dat jij eens achter je kont aangezeten werd. Ik kan alleen maar zeggen, dat ik ontzettend veel respect voor jouw betrokkenheid richting STC Schagen heb. Als elke tennisvereniging de beschikking zou hebben over een Esther, zou het tennis in Nederland er een stuk beter voor staan.

Glenn Hof en Peter Verheijen (HTC Den Helder)
Na een super 2017 waarin we bij HTC Den Helder een explosieve groei doormaakten, hebben we in 2018 de positieve vibe goed kunnen vasthouden. Onze jeugdafdeling groeit nog steeds, dus een Ajax-Feyenoord komt steeds dichterbij Glenn J Bedankt voor de fijne samenwerking en jullie daadkrachtige manier van besturen!

André Vendrig (Verheul)
André, het afgelopen jaar hebben we vaker contact gehad en heb je op natuurlijk wijze nog meer de rol van coach op je genomen. Erg speciaal dat je er voor me bent en door de juiste vragen te stellen mij zelf de juiste weg laat inzien.

Paul en Carla Dekker
Paul, bedankt voor jouw fantastische inzet als goedheiligman. Carla, bedankt dat je zo’n fantastische ambassadrice bent van de tennisschool. Mede dankzij jouw zeer overtuigende manier van werven zijn de dubbelspeltrainingen zo’n succes!

KNLTB & Arie Martijn Schenk
Het afgelopen jaar heb ik meerdere prachtige projecten voor de KNLTB mogen doen. Door deze projecten ben ik op meerdere fronten uitgedaagd en heb ik veel mensen en mezelf (beter) leren kennen.

Arie, bedankt voor jouw vriendschap en de kansen, die ik krijg om meer over tennissend Nederland te weten te komen.

Bart Langedijk (Langedijk Sport 2000)
Bart, na jaren de manager bij Intersport te zijn geweest, ben je nu voor jezelf begonnen. Ik wil je bedanken, dat je altijd met me meedenkt en jouw persoonlijke manier van communiceren. Voor de komende jaren wens ik je alle succes met de ontwikkeling van je eigen onderneming.

Joeri van Gellekom en Maarten Berendsen
Joeri en Maarten, ik ben trots, dat jullie bij Baars Tennisschool komen werken. Ik ben ongeduldig, veeleisend en een enorme controlefreak. Ondanks deze irritante eigenschappen hebben jullie voor Baars Tennisschool gekozen. Voorwaar de juiste keuze.

Aanbevolen berichten