Jaarverslag Baars Tennisschool 2020

 In Nieuws

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. 2020 was niet het meest succesvolle jaar ooit! Veel van onze initiatieven konden helaas geen doorgang vinden, vanwege de coronacrisis. Het dieptepunt was ons 10 jarig jubileum, wat we helaas niet hebben kunnen vieren.

Toch bracht 2020 ook genoeg positiefs en daarom dit jaarverslag! Er is immers al meer dan genoeg negatieve energie in de wereld.

Januari 2020
In januari voerden we de jaarlijkse evaluatie gesprekken met onze trainers en verenigingen. Hebben we nog nieuwe collega’s nodig? Waar liggen de kansen voor de vereniging voor komend jaar? De ambities van de club staan centraal en daarin zij wij, Baars Tennisschool, ondersteunend.

Nieuwe overeenkomst TVAP
TV Anna Paulowna, de vereniging waar het 10 jaar geleden allemaal begon, verlengde wederom het contract met Baars Tennisschool. Dit seizoen zou een hele speciale worden voor de Polderse tennisvereniging, aangezien er fors geïnvesteerd zou worden in nieuwe leden. Een investering die de vereniging geen windeieren zou leggen. Na jaren van relatief weinig nieuwelingen, mocht de vereniging dit jaar ruim 50 nieuwelingen verwelkomen.

Heisessie
Eens per drie jaar schrijven we een nieuw beleidsplan, waarbij de input van onze verenigingen en trainers leidend is. In een snel veranderende wereld is van belang om dit beleidsplan jaarlijks up-2-date te houden en daarom organiseerden Kees en Marloes een Heisessie.

Welke beleidsdoelen zijn in 2019 gehaald en op welke gebieden moesten we in 2020 meer aandacht aan gaan besteden? Ook stond ieders persoonlijke ontwikkeling centraal gedurende deze sessie. Op welke gebieden wil je verbeteren in 2020 en hoe ziet je werkweek er over een jaar anders uit dan nu?

Een zeer inspirerende dag waarna we vol enthousiaste aan 2020 konden beginnen!

Ruud Padel
Padel is een prachtige sport en wint snel aan populariteit in Nederland. Daarom richtte Ruud van Hees, Kees Bosma en Ruud Baars eind januari 2020 Ruud Padel op.

Ruud van Hees bracht zijn netwerk binnen de Padelwereld en kennis van lesgeven mee. Kees Bosma zou de hele back-up office verzorgen en Ruud Baars versterkte het team met zijn kennis van verenigingsondersteuning. De samenwerking werd al snel beloond door middel van een contract bij TV Hoog-Op. Middels de ‘ProbeerPadel’ trainingen konden ruim 100 mensen proeven van deze dynamische sport.

Februari 2020
Een maand waarin de voorbereidingen voor het Baars Open 2020 in volle gang zijn. De crew maakte een prachtige en zeer ludiek promotievideo, die wekenlang in de top 5 op Dumpert zou staan. Wil je deze video terug kijken? Klik dan op deze link.

Regiotrainingen
Om jeugd meer aan het tennissen te krijgen wordt er jaarlijks veel georganiseerd. Voor de jeugdige ambassadeurs blijft het aanbod soms wat achter. Door middel van de regiotrainingen wilden we de meest enthousiaste jeugd uit de regio met elkaar in contact brengen om deze onmisbare doelgroep te behouden voor onze sport.

Gelukkig konden we net voor de aankondiging van de Coronalockdown de laatste training geven, met deze prachtig foto als gevolg. Speciale dank aan STC Schagen voor het beschikbaar stellen van hun banen en trainster Marloes Dijkmans voor haar inzet gedurende deze trainingen.

Maart 2020
Halverwege maart, vlak voor aanvang van het zomerseizoen werd de lockdown afgekondigd. Van het ene moment nog volop in voorbereiding, tot even compleet tot stilstand gebracht worden. Een heftige, onzekere tijd brak aan.

Zelf vond ik(Ruud) het verschrikkelijk om elke dag niets te doen te hebben. Positieve energie om verbeteringen door te voeren in mijn bedrijf ontbrak en er kwam niets uit mijn handen. Gelukkig zette mijn directe omgeving het beste beentje voor om er het beste van te maken.

Speciale dank aan Marloes en Berend voor het maken van de leuke Stay-at-Home challenges. Dank aan Kees, Marloes en Cynthia voor hun steun en positieve energie in de periode, waarin dat mij als eigenaar ontbrak.

Kantoor Baars Tennisschool
Met z´n allen aan Ruud´s keukentafel had zijn charme, maar het personeel van Baars Tennisschool was toe aan de volgende stap. Daarom werd er gedurende de corona crisis volop geklust en werd er een kleine maand later een prachtig kantoor gerealiseerd. Speciale dank gaat uit naar Paul Grooteman voor zijn vakmanschap en zijn betrokkenheid gedurende dit project.

April 2020
Eind april kwam eindelijk het goede nieuws! De jeugd mocht weer sporten. 7 weken hoogseizoen hebben we moeten missen, maar we mochten eindelijk weer aan de slag. Veel overleg tussen trainers, cursisten en bestuursleden volgde. Gelukkig had iedereen een gezamenlijk doel voor ogen(zo snel mogelijk de jeugd weer aan het sporten)! Dank aan alle vrijwilligers die zo snel hun park coronaproof hebben gemaakt.

Mei 2020
De maand mei stond in het teken van volop lesgeven! De Baars TS trainers kregen volop medewerking van onze cursisten om de gemiste lesweken in te halen. Zo hebben we geprobeerd om met verenigde krachten nog iets van het hoogseizoen te maken.

Juni 2020
Op initiatief van proftennisser Robin Haase werd de landelijke campagne ‘Balletje Slaan?’ georganiseerd. Baars Tennisschool droeg ook een steentje bij om de aanmeldingen in Noord-Holland Noord aan de dichtstbijzijnde verenigingen te koppelen.

April en mei waren altijd de maanden waarin verenigingen de meeste nieuwe leden mochten verwelkomen. Gelukkig kwam de stroom nieuwe leden na de lockdown alsnog op gang.

Kees had er een fulltime baan aan om alle enthousiastelingen persoonlijk te woord te gaan en ze in een lesgroepje te plaatsen. Uiteindelijk stokte de teller op 334 deelnemers aan Maak Kennis met Tennis, waarvan ongeveer 80% lid werd bij een vereniging.

Juli 2020

Begin Juli organiseerde voetbalvereniging Schagen United een voetbalkamp. Baars Tennisschool werd gevraagd om introductielessen te verzorgen aan de deelnemers. Berend Opdam greep deze kans met beide handen aan en maakte er samen met Vinnie, Luuk en Ruud een prachtweek van. Samen gaan we voor meer tennis.

Gelukkig konden, in goed overleg met gemeente en vereniging, onze zomerse tenniskampen gewoon door gaan! Omdat een overnachting op het tennispark niet mogelijk was, moesten we iets anders verzinnen waar de deelnemers nog lang over na zouden praten. De randprogrammering bestond dit jaar uit Archery Tag, Levend Stratego, Knotshockey en het grootste watergevecht ooit! Zo werd het tenniskamp van STC Schagen er eentje om nooit meer te vergeten.

Bedankt Robin, Luuk, Nanno, Stan, Jurn, Max en Berend voor jullie inzet!

Augustus 2020

In augustus deden we het nog eens dunnetjes over met het tenniskamp bij TV Anna Paulowna. Wederom prachtig weer met vele watergevechten en ijsjes als gevolg! Bedankt Jeroen, Nanno, Luuk, Vinnie, Berend, Thomas en Aris voor jullie inzet.

Sportshop Bouwes
Eind augustus mochten we de nieuwe samenwerking met Sportshop Bouwes bekend maken. Vanaf dat moment waren zij de officiële leverancier van alle benodigdheden voor onze lessen. Met deze samenwerking ging ook een lang gekoesterde droom van Ruud in vervulling. Zo kregen cursisten de kans om Baars TS kleding aan te schaffen.

Oktober 2020
Domper voor ons bedrijf! 10 jaar geleden richtte Ruud zijn eigen tennisschool op door, samen met zijn moeder Toos, langs de Kamer van Koophandel te gaan. Dit vonden we reden genoeg voor een feestje, maar helaas bleek dit niet mogelijk. Cynthia Dekker, Paul en Toos Baars hadden een leuk feestprogramma samengesteld, maar helaas kon dit historische feestje niet doorgaan. De lieve kaartjes, brieven, e-mails en cadeautjes die ik van vrijwilligers, vrienden en familie ontving waren wel echt hartverwarmend. Daar is Ruud iedereen ontzettend dankbaar voor.

Trainingskamp Daalmeer
Gelukkig bracht het tenniskamp bij Daalmeer snel weer een verse dosis positieve energie. Thomas, Max, Selena, Larissa, Maarten en Marloes maakten er een feestje van voor alle deelnemers.

November 2020
In november maakte Kees en Ruud kennis met de scherpe (financiële) inzichten van Robbert Kwast. Robbert heeft ons door middel van diverse gesprekken geholpen in de verdere professionalisering van Baars Tennisschool. Ontzettend bedankt voor je tijd en adviezen Robbert!

Webinar KNLTB
Halverwege november mocht Ruud de digitale week van de KNLTB aftrappen. ‘Hoe vergroot ik mijn impact op het jeugdtennis?’ was het onderwerp van de sessie, waarbij 180 collega tennisleraren aanwezig waren.

December 2020

Dit jaar gebeurde er een hoop bij TV Hoog-Op. Zo werd hoofdtrainster Marloes aangesteld als jeugd coördinator van de vereniging om de competitie en jeugdactiviteiten te begeleiden. Haar enthousiasme op de baan en persoonlijke benadering leverde uiteindelijk een paar mooie activiteiten en een toestroom van jeugdleden op. Zo werd er ook Sinterklaas gevierd op de tennisvereniging met wel twee hele leuke Pieten!

De tweede helft van 2020 liep Lieke Hoedjes stage bij ons. Lieke zou zich gaan bezighouden met een onderzoek naar Padel en/of een blaashal. Ook behoorde het promoten van onze bedrijfskleding tot haar takenpakket. Lieke, bedankt voor je inzet gedurende je stage! We vonden het altijd erg gezellig als je er was.

Baars Tennisschool is klaar voor een nieuwe uitdaging en daarom lieten we deze promotiefilm maken door Druktemaker Media. De video werd massaal gedeeld door onze cursisten, trainers en bestuursleden. Ontzettend bedankt allemaal en hopelijk levert het ons een nieuwe samenwerking op.

Tot slot!

Het is mijn persoonlijke missie om met gelijkgestemden een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de tennissport in Nederland. Deze positieve bijdrage wordt elk jaar groter en daarom kijk ik met trots en blijdschap terug op het afgelopen jaar.

Ondernemen doe je niet alleen! Daarom wil ik (Ruud) op persoonlijke titel een aantal mensen bedanken, die het afgelopen jaar voor de ontwikkeling van Baars Tennisschool belangrijk zijn geweest.

Cynthia Dekker
Het afgelopen jaar was voor mij, maar dan ooit, een emotionele achtbaan i.v.m. alle corona perikelen. Omdat jij zo stabiel was, hield ik de moed er ook in. Daarin was je dit jaar, naast alle anderen dingen die je doet voor Baars Tennisschool, op weer een andere manier onmisbaar.

Kees Bosma
Het afgelopen jaar was er wederom eentje om nooit te vergeten. Ik ben enorm trots op onze goede samenwerking. Het afgelopen jaar wist je nog meer jouw stempel op het bedrijf te drukken!

Berend, Desi, Hans, Jeroen, Jeroen, Joep, Joeri, Koen, Maarten, Mariette, Marisca, Mark, Marloes, Nanno, Robin, Ruud, Stan, Wim en Yorick
Het afgelopen jaar werd er meer van jullie gevraagd dan ooit. 7 weken stilzitten in de lockdown. Daarna keihard werken om alle gemiste lessen weer in te halen en nog iets van het seizoen te maken. Dank dat jullie zo flexibel zijn geweest en de normen&waarden van Baars Tennisschool op de baan zo goed uit dragen.

Paul en Toos Baars
Pap en mam, jullie bieden mij een plek waar ik altijd mijn verhaal kan doen en alle uitdagingen van mij af mag praten. Soms door te luisteren en soms door de juiste vragen te stellen, helpen jullie mij altijd weer blij op weg.

Ralph Couwenbergh
Bedankt voor alle adviezen en leuke gesprekken over ondernemerschap!

André Vendrig
André, dank dat je altijd tijd voor mij bent wanneer ik wat extra sturing nodig heb.

Robbert Kwast
Baars Tennisschool was zoekende op het financiële vlak. Hard werken voor dunne marges. Super fijn dat jij met jouw adviezen, enthousiasme en luisterend oor Baars Tennisschool toekomstbestendig hebt gemaakt.

Paul Dekker & Carla Dekker
Lieve schoonouders, bedankt dat jullie Cynt en mij altijd steunen en ambassadeurs zijn van Baars Tennisschool!

Arie Martijn Schenk (KNLTB)
Bedankt voor je vriendschap en alle kansen die je mij biedt op zakelijk gebied! De afwisseling lesgeven, Baars Tennisschool en werkzaamheden voor de KNLTB maakt mij erg gelukkig.

Aanbevolen berichten