Jaarverslag Baars Tennisschool 2019

 In Nieuws

In 2018 heeft Baars Tennisschool een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Door de komst van Kees Bosma kon Ruud zich nog beter richten op waar het voor de tennisschool om draait: Verenigingen helpen om hun doelen te behalen!

Eind 2018 liep het vorige beleidsplan af. Daarom zijn Ruud en Kees alle verenigingen en trainers langs gegaan om input te vragen voor het nieuwe beleidsplan. Deze gesprekken gaven een duidelijk beeld over waar de tennisschool goed in is en waarin we nog kunnen verbeteren. Uiteindelijk kwamen hier de volgende aandachtsgebieden uit:

  • De zichtbaarheid van de tennisschool op de vereniging verbeteren.
  • Trainers van elkaar laten leren.
  • Daadkracht van de tennisschool vergroten.
  • Nieuwe producten op de markt brengen.

Verder zou 2019 een druk jaar worden, aangezien TPC. Daalmeer zijn vertrouwen in woord en daad uitsprak in Baars Tennisschool.

Januari 2019
Begin januari stond de jaarlijkse nieuwjaar lunch op het programma. Na een heerlijke lunch, verzorgt door Cynthia, hebben we samen geproost op een prachtig nieuw tennisjaar!

Om duidelijk te maken wat onze verenigingen de komende jaren van ons mogen verwachten, maakten we deze video. Samen gaan we voor meer tennis! Beleidsplan – Baars Tennisschool video’s

 

Februari 2019
Jack van Hofwegen koos een ander pad, nadat hij jarenlang tennisleraar was geweest. Daarom moest er voor ons team bij HTC. Den Helder versterking komen. Energiebom en groot liefhebber van het
vak tennisleraar Joep Maduro kwam ons team versterken. Jack, bedankt voor de fijne jaren waarin we hebben samengewerkt!

Het “Maak-Kennis-met-Tennis” programma was bij sommige verenigingen zo succesvol, dat we soms geen trainers beschikbaar hadden. Daarom waren we super blij, dat Mariëtte Nierop zich beschikbaar stelde als trainster. Mariëtte is jarenlang trainster geweest bij tv. ’t Zand en zou bij STC Schagen de nodige jeugd en proefleerlingen les gaan geven.

In februari kwam er een einde aan de eerste reeks van de regiotrainingen. Als tennisschool en verenigingen besteden we veel tijd en energie om alle jeugdleden aan toernooitjes – en competitie deel te laten nemen. Zo voorkomen we, dat tennis een lessport wordt en proberen we meer binding tussen vereniging en jeugdleden te creëren.

De regiotrainingen zijn echter in het leven geroepen om de meest enthousiaste jeugd met elkaar in contact te laten komen. Dit zijn de ambassadeurs van de sport! De eerste reeks stond onder begeleiding
van Yorick Voormanns. De pilot leverde positieve reacties en nuttige feedback op! De laatste training was voor de deelnemers een hele speciale. Zo mochten ze tegen oudere jeugd en verschillende tennisleraren
spelen.

Maart 2019
Nieuw trainerstalent voor onze tennisschool! Nanno Mein, zeer begenadigd tennisser,
kwam ons team versterken. Nanno ging een deel van de jeugdlessen bij TVAP en seniorenlessen bij tv. ’t Zand verzorgen. Ook kwam hij in 2019 bij meerdere tenniskampen
in actie.

Na 6 jaar kwam er een einde aan de samenwerking met tv. Groetincke. Ruud had zelf 5 jaar met veel plezier bij deze prachtige vereniging lesgegeven. Trainingskampen, racketuurtjes en schooltennis werden georganiseerd en nu was de tijd gekomen voor Janneke Vis (Advantage Tennis) om het over te nemen. Janneke, veel succes bij deze prachtige vereniging! Wij wensen het bestuur, de commissies en alle leden van tv. Groetincke niets dan goeds!

 

Eén van de doelen voor 2019 was onze zichtbaarheid op de verenigingen vergroten. Daarom gingen we de websites van de diverse clubs langs en leverden we de meest up-2-date informatie aan. Ook hingen we overal deze smoelenposters op, zodat leden ons snel konden vinden.

Eén van de hoogtepunten van het afgelopen tennisjaar was het Baars Open ’19. Hier kwam alles wat tennis mooi maakt samen. Oudere jeugdleden Thomas Berbee, Tren Schot, Mees van ’t Spijker en Jurn van Wieringen, die onder begeleiding van Elroy Lindhout en Sven Draper, voor de regionale jeugd een fantastisch toernooi organiseerden.

 

De aftrap was op vrijdagavond met lichtjestennis. Zaterdag werd er enkelspel gespeeld en zondag was de dubbelspeldag. Op zondag werd er een speciale rolstoeltennisclinic georganiseerd.

Ons streven met het “Baars Open” is om regionale jeugd een positieve ervaring met het spelen van toernooien te geven. Daarom willen we, dat iedereen winnaar is tijdens ons toernooi.

In 2020 wordt de organisatie uitgebreid met Annemieke Dobbe en Aris Maij. Ze nemen alle ervaringen en leermomenten voor het nieuwe jaar mee, zodat ze een nog leuker en beter “Baars Open” voor jullie kunnen organiseren!

 

April 2019

Nieuwe aanwinst Marisca Uit Oude Groeneveld maakte haar debuut als hoofdtrainster van TC. Middenmeer. De animo om te gaan trainen was, zoals vanouds, overweldigend. TC. Middenmeer verraste Marisca door haar op haar eerste werkdag welkom te heten met een presentje.

Het aantal proef-lessers rees dit seizoen de pan uit. Daarom zijn we ook extra blij, dat Desi van der Haas ons team kwam versterken! Desi heeft het afgelopen jaar bij tv. Hoog-Op volop lesgegeven.

 
De ledenwerving bij TVAP kreeg een impuls met het opstarten van Tennis-4-Kids. Doordat de jeugdcommissie volop promotie had gemaakt, deden er 15 kinderen mee, wat de vereniging weer nieuwe leden opleverde. Oscar Blom schreef er een uitgebreid artikel over in de Polderbode!

Mei 2019

De organisatie van “Baars Open” verdiende een ontzettend dikke pluim en daarom werden ze uitgenodigd voor een etentje op het hoofdkwartier van Baars Tennisschool. Na een uitgebreide fotoshoot kwam deze foto als leukste uit de bus.

Als tennisschool spelen we al jaren een belangrijke rol in het promoten van het spelen van wedstrijdjes. Dit doen we onder andere door met verenigingen Tennis Alles-in-1 aan te bieden, waarbij competitie, contributie en lessen in één pakket worden aangeboden. Ook zijn we afgelopen jaar begonnen met de
Tennis-Tour, waarbij het open jeugdtoernooi van HTC, STC en het “Baars Open” volgens hetzelfde format georganiseerd werden. Ook promoten de verschillende organisaties elkaars toernooien om zo de jeugd te stimuleren meer wedstrijdjes te spelen.

Nieuw dit jaar was het kamp bij TC. Daalmeer in de meivakantie. Hoofdtrainer Maarten had zijn stinkende best gedaan om veel jeugd vanuit de vereniging zelf te enthousiasmeren en niet zonder resultaat. Ruim 20 kinderen vanuit Daalmeer genoten van een topweek. Aangevuld met de toptalenten van Marloes Dijkmans vanuit TV. Hoog-Op hadden we een prachtig deelnemersaantal. Maarten, Marloes, Larissa en Berend, dank voor jullie enthousiaste begeleiding deze week.

 

Juni 2019

In juni zette Baars Tennisschool weer een flinke stap in zijn ontwikkeling. Regelneef Kees Bosma, verantwoordelijk voor de planningen en informatievoorziening naar (nieuwe) cursisten, tekende een nieuw contract voor 4 dagen per week.

Ook bij TV. Sluis 1 zaten ze in 2019 niet stil. Het Stratentoernooi is al jaren een prachtig evenement voor nieuwe – en bestaande leden. Baars Tennisschool leverde een bescheiden bijdrage door, in de persoon van hoofdtrainer Joeri van Gellekom, de training voorafgaand aan het evenement te verzorgen.


Slapeloze nachten gingen eraan vooraf, maar Ruud maakte in 2019 zijn debuut op het web. In 2019 heeft Ruud weer de nodige ondersteuningswerkzaamheden voor de KNLTB verricht. Denk hierbij aan het verzorgen van workshops over Tennis Alles-in-1 en vrijwilligers. Evenals de nodige hulp bij het maken van beleidsplannen of advies op maat over ledenwerving en behoud.

Hoogtepunt was de Webinar over Alles-in-1, waarvoor Ruud gevraagd was. Gedurende 40 minuten nam, de aanvankelijk zeer gespannen, Ruud de verenigingen mee in de praktische invoering van dit concept.

Het is altijd al Ruud’s droom geweest om op landelijk niveau een positieve bijdrage aan de tennissport te leveren. Op deze wijze komt hij daarmee stapje voor stapje dichterbij om deze droom te verwezenlijken. De Webinar is terug te kijken via de link, klik hier.

Juli 2019

Ook Marisca Uit Oude Groenveld liet zich met de organisatie van het Lessers toernooi bij TC. Middenmeer van haar beste kant zien. Ze regelde volle banen en een prachtige prijzentafel tijdens dit recreatieve toernooitje.

Ook betekent juli meestal, dat het einde van het zomerseizoen in zicht begint te komen. Dit is traditioneel de drukste periode van het jaar en daarom sluiten we dit dan ook af met een personeelsuitje.

Speciale dank ging hierbij uit naar TPC. Daalmeer voor het beschikbaar stellen van de Padelbanen. Ruud van Hees (hoofdtrainer TV. ’t Zand) gaf met veel plezier zijn collega’s een actieve Padel-clinic. Uiteindelijk ging Kees Bosma er met de aanmoedigingsprijs vandoor.

Na een druk zomerseizoen, waarin volop werd getennist, brak de grote vakantie aan. De eerste week van de zomervakantie stond traditiegetrouw het Trainingskamp bij STC Schagen op het programma. Robin en Marloes wisten er samen met Nanno, Jurn, Kayne en Jenson als crew een topweek van te maken.

Speciale dank gaat hierbij uit naar Jessica Derks voor het verzorgen van de rolstoel tennis clinic
en Joeri van Gellekom voor het Beach Tennis gedeelte. Een prachtige zomerse tennisweek
waar nog lang over nagepraat zou worden!

Augustus 2019

Begin augustus kreeg Ruud een mooie kans om van toegevoegde waarde te zijn voor de tennissport. Op interim basis ging hij als accountmanager van de KNLTB aan de slag. Voor 16 uur in de week was hij in de periode van augustus tot en met december het eerste aanspreekpunt voor verenigingen in de regio IJmond en Leiden. Een unieke kans om zichzelf te ontwikkelen, zijn kennis te delen en nieuwe kennis op te doen.

De combinatie van werkzaamheden voor de KNLTB en het leiden van Baars Tennisschool viel hem zeker aan het begin erg zwaar. Uiteindelijk is deze drukke periode voorbijgevlogen en kijkt Ruud terug op een prachtige periode. Speciale dank gaat uit naar Benoit Gilessen voor deze kans! Arie Martijn en Frank Neering voor hunhulp gedurende Ruud zijn tijd bij de tennisbond.

Zoals de eerste week van de zomervakantie het kamp bij STC Schagen vaste prik is, is de laatste vakantieweek altijd voor TV. Anna Paulowna. De leiding lag in handen van het komische duo Jeroen Woutering en Ruud Baars. Hun crew werd gecompleteerd met Vinnie, Thomas en Nanno. In totaal deden er dit jaar 96 kinderen, van 11 verschillende verenigingen, mee aan onze kampen. Het is wederom ons doel geweest om voor een lage prijs de deelnemers de tennisweek van hun leven te geven. Dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd!

Augustus was voor ons een evenementenmaand. Marloes Dijkmans en Joeri van Gellekom organiseerden samen met Bas en Jeroen (Strandpaviljoen Zee & Zo) het “Zee & Zo Beach Tennis Event”. Op een prachtige, zonnige dag genoten de deelnemers naast relaxte muziek en een heerlijke sfeer van de spectaculaire sport “Beach Tennis”.

September 2019

Twee jaar geleden gaf STC Schagen haar vertrouwen in onze organisatie. Door de komst van deze vereniging werden de administratieve lasten voor Ruud toch echt teveel, waardoor hij uiteindelijk de stap zette om Kees Bosma in dienst te nemen.

Inmiddels waren we bijna twee jaar verder en werd het tijd om de samenwerking onder de loep te nemen. Beide partijen waren erg content met de samenwerking en keken vol vertrouwen en enthousiasme uit naar de toekomst. Daarom besloten ze de samenwerking met drie jaar te verlengen!

 

Oktober 2019

Jaaa! Baars Tennisschool bestond afgelopen oktober 9 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Negen jaar geleden ging Ruud met zijn moeder naar de Kamer van Koophandel en zag hij een eigen onderneming als een leuke stage, ondersteunend aan zijn toenmalige studie Sport, Management en Ondernemen. Inmiddels is Baars Tennisschool een organisatie met ongeveer 20 trainers en 2 personeelsleden op kantoor. Dagelijks zetten we ons in om zoveel mogelijk nieuwe mensen kennis te laten maken met tennis en bestaande leden zoveel mogelijk te laten tennissen. Proost op nog vele jaren!

In totaal volgden er 190 mensen de “Maak Kennis met Tennislessen” bij HTC, STC, Daalmeer of Hoog-Op, waarvan ruim 75% lid werd. De landelijke uitstroom bij tennis is in de eerste twee jaar dat iemand lid is, ontzettend hoog. Daarom organiseerden we in oktober bij STC, HTC en Daalmeer diverse nieuwe leden-avonden, waarvoor de nieuwe leden persoonlijk werden uitgenodigd.

Zo brengen we nieuwe leden met elkaar in contact en blijven ze gemiddeld langer voor de vereniging en de tennissport behouden!

 

Ook maakten we in oktober bekend, om samen te gaan werken met tennisdier Hans Fleijsman. Deze toptrainer heeft zijn sporen in de tenniswereld meer dan verdiend en maakte direct indruk door zijn gepassioneerde stijl van lesgeven. Hans begon met een werkweek van 18 lesuren, maar door alle proeflessers werd dit al snel een fulltime werkweek. Hans, top dat je voor ons gekozen hebt en hopelijk nog vele jaren!

November 2019

Samen met verenigingen doen we al jaren ons best om zoveel mogelijk mensen competitie of toernooien te laten spelen. Dit doen we o.a. door Alles-in-1 en nieuwe leden met elkaar in contact te brengen, zodat ze samen een competitieteam kunnen vormen.

De regiotrainingen zijn een initiatief om de meest enthousiaste jeugd met elkaar te laten trainen. Dit zijn de ambassadeurs van onze sport en ze verdienen extra aandacht.

Na een succesvolle pilot in 2018, stond begin november de tweede reeks op het programma onder begeleiding van Marloes Dijkmans. Deze editie deden er weer 32 kinderen mee, vanuit 7 verschillende verenigingen.

In november barstte het Sinterklaasfeest weer los bij HTC Den Helder. Zwarte Piet kwam met een raar vervormd racket aan en alle cadeautjes waren kwijt! Gelukkig kwam alles weer goed. Na de pepernoten clinic en het vinden van alle pakjes, ging iedereen weer blij naar huis. Hulde aan Sinterklaas en Zwarte Piet voor hun enthousiaste bezoek!

Nieuw initiatief dit jaar was Train-de-trainer. Veel tennistrainers tennisten zelf niet meer. Bovendien werk je als tennistrainer vaak alleen op een park. Daarom organiseerde Marloes Dijkmans diverse keren Train-de-Trainer. Anderhalf uur lang tennis, waarbij telkens een andere trainer zijn collega’s z’n favoriete oefeningen laat ervaren. Een geslaagd initiatief waar we in 2020 zeker mee doorgaan!

De komst van Joeri van Gellekom leidde in 2019 tot een ware storm aan aanvragen voor tennisles bij TV Sluis 1. Gelukkig kon Mark de Jager last-minute bijspringen om aan alle aanvragen te voldoen. Na een goede evaluatie, waarbij de puntjes op de i werden gezet, vonden beide partijen elkaar eind november in een nieuw 3-jarig contract. De samenwerking, die al 6 jaar duurt, krijgt dus een passend vervolg!

December 2019

Sterspeler Kees Bosma tekende begin december onder toeziend oog van de landelijke pers een nieuw contract bij Baars Tennisschool. De behendige rechtspoot had duidelijke doelstellingen voor zichzelf en de organisatie. ‘Allereerst ben ik blij met het vertrouwen, dat de organisatie in mij heeft gesteld door mij een contract aan te bieden voor 5 dagen en onbepaalde tijd. Doelstelling voor mezelf is, dat ik me verder kan door ontwikkelen en om zoveel mogelijk mensen van de tennissport te laten genieten.’

Beelden van de persconferentie vind je hier, klik op de link.

Eind december tekende Marloes Dijkmans een contract bij onze tennisschool. Na ruim zes jaar als ZZP’er actief te zijn geweest, koos ze nu voor een dienstverband. Ze gaat in 2020 twee dagen per week ondersteuning leveren en drie dagen lesgeven. Marloes gaat het trainingsweken in een nieuw jasje steken en ze neemt het personeelsbeleid voor haar rekening.

Tot Slot

Het is mijn persoonlijke missie om met gelijkgestemden een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de tennissport in Nederland. Deze positieve bijdrage wordt elk jaar groter en daarom kijk ik met trots en blijdschap terug op het afgelopen jaar.

Ondernemen doe je niet alleen! Daarom wil ik (Ruud) op persoonlijke titel een aantal mensen bedanken, die het afgelopen jaar voor de ontwikkeling van Baars Tennisschool belangrijk zijn geweest.

Cynthia Dekker
Hoewel sommige uitvoerende taken binnen Baars TS worden overgenomen, blijf je ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de onderneming en mij persoonlijk. Samen gaan we de komende jaren ons ontzettend ontwikkelen als nieuwe leidinggevenden J

Paul en Toos Baars
Pap en mam, jullie bieden mij een plek waar ik altijd mijn verhaal kan doen en alle uitdagingen van mij af mag praten. Soms door te luisteren en soms door de juiste vragen te stellen, helpen jullie mij altijd weer blij op weg.

Kees Bosma
Het afgelopen jaar is jouw invloed binnen Baars TS enorm toegenomen. Ik vertrouw je volledig en kijk ernaar uit om met jou aan mijn zijde de onderneming verder uit te bouwen. “We zijn een sterk team samen, vriend!”

Marloes Dijkmans
Wat begon als een probeersel, mondde uit in een dienstverband bij Baars TS. Ik ben trots, dat we er samen uit zijn gekomen. De komende jaren gaan we een hoop van elkaar leren en zal jouw toegevoegde waarde alleen maar groter worden.

Berend, Yorick, Dan, Hans, Desi, Ilse, Jeroen, Joep, Joeri, Maarten, Mariette, Marisca, Mark, Nanno, Robin, Stan en Wim
Collega’s! Ontzettend bedankt dat jullie de kernwaarden van Baars TS op de baan uitdragen. Samen zorgen we ervoor, dat Nederland weer (meer) gaat tennissen!

Ruud van Hees
Onze samenwerking begon in 2018, waarbij jij startte als trainer van TV. ’t Zand. Nu is daar het leveren van een kleding bij gekomen en in 2020 presenteren we ons volgende project. Ik kijk uit naar een prachtige samenwerking Ruud!

André Vendrig
André, nog steeds ben je super waardevol voor mijn bedrijf en mijn persoonlijke ontwikkeling. Ooit hoop ik net als jij, de opgedane kennis, aan de volgende generatie ondernemers door te geven. Ik mag mezelf gelukkig prijzen, dat jij ondanks jouw drukke baan en leven, toch altijd tijd voor me maakt.

Ralph Couwenbergh
Soms ontmoet je mensen waar je meteen een klik mee hebt. Super hoe jij mij het afgelopen half jaar met bepaalde moeilijke beslissingen hebt geholpen. Op naar speelsterkte 6 volgend jaar!

Paul Dekker & Carla Dekker
Schoonvader Paul, bedankt voor jouw fantastische optreden als hulpbisschop bij HTC. Jij en je “knecht” Cynthia hebben weer een hoop kinderen en (groot)ouders blij gemaakt! Carla, bedankt dat je een ambassadeur van Baars TS bent! Rackets, flyers uitdelen of mensen ronselen voor de dubbelspeltrainingen. Niets is jou te gek!

Frank Neering (KNLTB)
Frank, ontzettend bedankt voor hoe je me de eerste weken bij de KNLTB doorgeloodst hebt! Het waren een paar pittige weken, maar ik ben erg blij, dat jij daarbij voor me klaar stond.

Benoit Gilessen (KNLTB)
Ontzettend bedankt voor de kans, die je me hebt gegeven. De combinatie van werkzaamheden was soms erg zwaar, maar ik vond het fantastisch om op deze manier de KNLTB te mogen vertegenwoordigen.

Arie Martijn Schenk (KNLTB)
Doordat ik tijdelijk jouw plaats overnam, liepen privé en zakelijk door elkaar heen als nooit tevoren. Trots op hoe we ons daar doorheen hebben gewerkt. Blij dat je weer energie uitstraalt!

Zoals ik aan het begin van dit jaarverslag al reeds aangaf, maakte Baars Tennisschool gedurende het kalenderjaar 2019 een stormachtige ontwikkeling door. Daar zijn jullie allen mede verantwoordelijk voor. Ik spreek derhalve de wens uit, dat het tweede lustrumjaar mij en jullie evenveel werkplezier zullen opleveren en dat Baars Tennisschool succesvol zal blijven doorgroeien.

Aanbevolen berichten