Positie en techniek maakt dubbelspel dynamischer

 In Nieuws

De eerste twee dubbelspeltrainingen voor de jeugd zitten er inmiddels alweer op. Aankomend weekend is het de beurt aan de senioren. Door het succes van de jeugdtrainingen vorig jaar is er besloten om ook een dubbelspelreeks voor senioren aan te bieden. Aan het aantal inschrijvingen zal het niet liggen. Maar liefst 40 deelnemers starten zaterdag in drie groepen aan de eerste training.

De dubbeltrainingen voor de regionale jeugd gaan als een speer. Er zijn drie verschillende groepen met (jonge) nieuwe spelers, gevorderde spelers en oudere jeugd. Een aantal deelnemers van vorig jaar doen ook weer mee. Daardoor kan er eenvoudig worden voortborduurt op de techniek en spelinzicht. Zowel bij de jeugd als bij de senioren wordt er aandacht besteed aan het dubbelspel in de breedste zin van het woord. De positie in het veld, techniek van de volley, coachen van je dubbelmaat en de manier om druk te kunnen zetten op een tegenstander zijn onderdelen waar iedere spelers zowel in de wedstrijd als in de training mee te maken krijgt. Het is de bedoeling om het dubbelspel een stuk leuker, dynamischer en spannender te maken.

In tien weken kunnen ook senioren meer leren van het dubbelspel. Jaarlijks deden er veel senioren mee aan de interne competitie in Sportcentrum Joop Nijziel. Dit jaar aangevuld met de mogelijkheid om training te krijgen op dubbelspel en daarnaast wel de vertrouwde wedstrijden te blijven spelen. De senioren spelen 1,5 uur. Om de week wordt er 45 minuten training gegeven. Vervolgens kan het geleerde direct worden toegepast in de praktijk. De wedstrijd wordt op tijd gespeeld en Ruud geeft de groepen dan zo nu en dan tactische aanwijzingen.

Wanneer zijn de dubbeltrainingen van Baars Tennisschool?

  • Jeugd

13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 december 2013.

19 januari en 2 februari 2014.

10:00 – 14:30 uur (verschillende groepen)

  • Senioren

16, 23 en 30 november, 7 en 14 december 2013.

11, 18 en 25 januari, 1 en 8 februari 2014.

12:00 – 18:00 uur (verschillende groepen)

Doordat de dubbelspeltrainingen voor senioren snel vol waren, hebben we een extra groep van 16.30 tot 18.00 toegevoegd. Voor dit tijdstip zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Bent u ook enthousiast geworden en wilt u nog graag mee doen? Neem dan contact op met sportcentrumjoopnijziel@planet.nl

Aanbevolen berichten